![]() |
Littke Palace Pezsgőház Balzsamecetek A csúcsgasztronómiában nagy divatja van a balzsamecetnek, de a hétköznapi ételeket is ünnepivé varázsolja. Jó védelmet nyújtanak szívbetegségek vagy akár a rák ellen is. Az öregedés folyamatát is lassíthatják. Az ecet nemcsak ízletesebbé tesz bizonyos ételeket, hanem fontos vitamin-, ásványianyag-, aminosav- és enzimforrás, mindemellett egy sor gyógyító hatás tulajdonítható neki. Felhasználhatók saláták ízesítéséhez, mediterrán jellegű öntetek, húspácok készítésénél, de akár édességet, fagylaltokat is különlegessé tehetünk néhány csepp balzsamecettel. A balzsamecetet elsősorban saláták, húsok, gyümölcsök vagy akár a vaníliafagylalt ízének fokozására ajánlják a szakértők, de a nemes ecet rajongói Itália-szerte aperitifként vagy egy kiadós étkezés után digestiveként is legurítanak belőle egy-egy kupicával. |