Szűrés

TOP termékek

Hírek

2021.10.19 10:08

A Panda Nutrition termékei Magyarországi gyárban készülnek, kiváló minőségben és magas színvonalon. A termékek biztonságosak és megbízhatóak.

Nézz körül a termékeik között: https://mentapiac.hu/pandanutrition

2021.05.10 16:51
Töltsd fel magad vitaminokkal nyárra! Fűszereskertünkben igazi kiskertet varázsolhatsz otthonodba gyors és egyszerű eljárással.

Szavazás

Milyen termékekből szeretne többet látni?

15.000 Ft vásárlás felett a kiszállítás (Foxpost) díjtalan! Regisztrált vásárlóinknak a vásárlásaik után levásárolható hűségpontok kerülnek jóváírásra!

KÉSZLETRŐL AKÁR MÁSNAPRA OTTHONÁBAN!

RENDELHETŐ TERMÉKEINK 1 héten belül kerülnek kiszállításra!

Menta Blog

Főzött proteines mákfagylalt és pohárkrém

2021.06.28 08:04
Főzött proteines mákfagylalt és pohárkrém

Tudtátok, hogy az AbsoRice proteinből desszertek és fagylaltok is készíthetőek?

Mi most egy főzött mákfagylaltot készítettünk, amelyet pohárkrémként is fogyaszthatsz.

Teljesen cukormentes, tejmentes és tojásmentes. Az AbsoRice protein porban található borsó és rizsfehérje tökéletes

forrás a helyes izomműködés támogatásához, mellette pedig rostot is tartalmaz így könnyen emészthető.

Csupa egészséges összetevők, mint például a mák, ami a kálcium mellett foszfort is tartalmaz így erősíti a csontszöveteket és védi az ízületeket, támogatja bőrödet és segít eltávolítani a bélfalakon lévő lerakódásokat.

Ami pedig igazán karakteres ízt ad a desszertnek, a krémes Mendula kesudiókérm vaníliával.

 

A receptet pedig itt megtaláljátok:

Hozzávalók(kb 4 személyre):

2 dl növényi mandulás rizstej

2 ev.kanál mák

1 érett banán

növényi kókuszjoghurt (bármilyen növényi kókuszkrémmel helyettesíthető)

1,5 dl víz

1-1,5 ev.kanál Abso Rice Banoffe/Vanilia Protein por

1-2 kávés kanál Mendula kesudió krém vaníliával

házi eperdzsem öntet(díszítésként)

Elkészítés:

A mákot a növényi rizstejben lassú tűzön megfőzzük, amikor forr félrehúzzuk.

A banánt összevágjuk és egy külön edénybe tesszük, hozzáöntjük a növényi joghurtot majd összeturmixoljuk. Ezt követően a banános joghurtos krémet hozzáöntjük a megfőzött mákhoz és összeforgatjuk. Ezután még egy pár perce egy rottyanásig visszateszzük a tűzre, de itt már legyünk óvatosak, kevergessük folyamatosan mivel a banán miatt hamar leéghet.

Miután egyszer felforrt félrehúzzuk és szobahőmérsékletig hűtjük, hozzáadjuk a Mendula kesudikrémet amely még inkább kihozza a karakteres ízeket.

Közben az Abso Rice Proteint összekeverjük vízzel és hozzáöntjük a kihűlt mákos krémhez, botmixerrel habosra turmixoljuk. Beleöntjük egy üvegtálba és attól függően, hogy fagylaltot vagy pohárkrémet szeretnénk készíteni mélyhűtőbe vagy hűtőbe tesszük.

Ha fagylaltot készítünk körülbelül 2 óra múlva már kiszedhetőek a kis gombócok.

Tálaláshoz mi házi eperdzsem-et használtunk, de bármilyen gyümölcs, vagy vegan habspray is használható hozzá.

Próbáljátok ki nagyon finom!