Szűrés

TOP termékek

Szavazás

Milyen termékekből szeretne többet látni?

20.000 Ft vásárlás felett a kiszállítás (Foxpost) díjtalan! Regisztrált vásárlóinknak a vásárlásaik után levásárolható hűségpontok kerülnek jóváírásra!

KÉSZLETRŐL AKÁR MÁSNAPRA OTTHONÁBAN!

RENDELHETŐ TERMÉKEINK 1 héten belül kerülnek kiszállításra!

Menta Blog

Tudatos sportolás megfelelő fehérjebevitellel

Mentapiac
Mentapiac
2021.06.20 19:48
Tudatos sportolás megfelelő fehérjebevitellel

Aki rendszeresen sportol, annak nem kell bemutatni a fehérje fogalmát. Ha rendszeresen mozgunk többnyire már szakértői vagyunk a témának, hiszen legyen szó bármilyen mozgásformáról a fehérjebevitel fontosságát mindig hozzákapcsoljuk az izmok megfelelő fejlődéséhez. Nagyon sok hölgy azonban elzárkózik ettől mondván félnek attól, hogy túl izmosak, szálkásak lesznek.Ilyenkor azonban ne csak a sportra gondoljunk!

A fehérjének számos egyéb fontos szerepe van a táplálkozásban. Nem csak az izomrostok és izomsejtek miatt kell odafigyelnünk a megfelelő fehérjebevitelre. Szerepet játszik többek között az oxigén és széndioxid transzportban, immunrendszer védelmében, sav-bázis egyensúly megteremtésében. A hormonok egy része is fehérje pl: inzulin.

A legfrissebb táplálkozási ajánlás szerint 19 év felett napi 0,8g/testtömeg kg fehérje bevitele javasolt, ennek pontos értéke azonban edzettségi állapottól függően változhat.
A fehérje aminosavakból épül fel, melyek mind az állati, mind a növényi eredetű étrendbe beépíthetőek. Az elsőrendű (komplett) fehérjék az állati eredetű fehérjék, melyek megfelelő mennyiségben tartalmaznak esszenciális aminosavakat, ezek nagyon fontosak a szervezet számára. Mellettük érdemes kiegészíteni étrendünket másodrendű (inkomlett) fehérjékkel is melyek zömében növényi fehérjék.

Mivel a növényi fehérjék nem tartalmaznak tejszármazékot így azoknak sem kell lemondani a fehérjepótlásról akiknek valamilyen ételallergiájuk van, vagy nem esznek húst, esetleg időnként tehermentesíteni szeretnék emésztőrendszerüket a hús és tejtermékektől.

Ne féljünk beiktatni a növényi fehérjéket is étrendünkbe! Az állati eredetű tápanyagok mellett rendkívül hasznos és egészséges kiegészítői napi fehérjebevitelünknek.
Sportláshoz is nyugodtan használhatunk növényi fehérjéket, sőt ha valamilyen puffadás vagy egyéb gyomorpanaszunk oka ételtolerancia pl. laktóz, tejfehérje akkor különösen hasznos ha a növényi fehérjék mennyiségét növeljük az étrendünkben, hiszen könnyen felszívódnak és megkönnyítik emésztésünket.

Ezért ajánljuk nyugodt szívvel AbsoRICE protein termékeinket, melyek azért különlegesek mert borsó és rizsfehérje tökéletes keverékét tartalmazzák, így aminosav profiljuk teljesértékű. A fehérje mellett rostot is tartalmaznak így könnyen emészthetőek, hozzájárulnak a teltségérzethez. Különlegesen krémesek és ízletesek ezért desszert, sütemény készítéséhez is felhasználhatóak.

Nem csak sportolás mellé kiváló hanem minőségi fehérjebevitelünk kiegészítésére is!

Kóstold meg a Living Foods-Natur Sport Shake-et is, mely minden korosztály számára ajánlott, különleges minőségű speciális eljárással készült