Szűrés

TOP termékek

Szavazás

Milyen termékekből szeretne többet látni?

20.000 Ft vásárlás felett a kiszállítás (Foxpost) díjtalan! Regisztrált vásárlóinknak a vásárlásaik után levásárolható hűségpontok kerülnek jóváírásra!

KÉSZLETRŐL AKÁR MÁSNAPRA OTTHONÁBAN!

RENDELHETŐ TERMÉKEINK 1 héten belül kerülnek kiszállításra!

Menta Blog

Kollagén egy kicsit más szemmel

Mentapiac
Mentapiac
2021.06.07 16:18
Kollagén egy kicsit más szemmel

A kollagént, mint étrend-kiegészítőt már sokan ismerik, még akkor is ha még nem próbálták.

Sok esetben párosítva jelenik meg fogalomként a narancsbőr eltűntetésével. Ezzel kapcsolatban részletesebben is fogunk még írni, de ebben a cikkben most a kollagén számos egyéb jó tulajdonságát szeretnénk bemutatni.

Bár ezt sokan nem tudják a kollagén tulajdonképpen egy fehérje, melyet húszas éveink közepéig-végéig a szervezet termel, majd fokozatosan elkezd csökkenni, a harmincas évek elejétől a bőr évente kb. 1% -kollagént veszít. Nem véletlen, hogy ezekben az éveikben járó –főként hölgyek- körében egyre gyakoribb téma a kollagén szedése és hasznossága. Feltűnnek az első ráncok, bőrünk feszessége csökken és sok egyéb testi tényező mutatja, hogy a kornak nyoma van testünkön.

A kollagén számos előnyét azonban nem csak ezek miatt érdemes kipróbálni. Segít kötőszöveteink rugalmasságának megtartásában, töredezett-törékeny körmök növekedésének serkentésében, korai hajhullás és a haj elvékonyodásának megelőzésében.

Ami talán kevésbé köztudott, hogy nagy szerepet játszik a hegek gyógyulási folyamatában, illetve csontrendszer, bélrendszer egészségének megőrzésében. Szemünket is számos kollagén képezi, segít megőrizni a retina pigmentált rétegét és a szemgolyót (üvegtestet) kitöltő tiszta gélt.

Sportolási tevékenységhez kifejezetten ajánlott. Egy tanulmány szerint állóképességi edzéseknél a kollagén szedéssel kiegészítve növelte a zsírmentes izomtömeget és az izomerőt, miközben csökkenti a zsírtartalmat. Azt azonban érdemes szem előtt tartani, hogy a kollagén bevitelt is bele kell számolni a napi kalória- és fehérjebevitelbe (grammonként 4kalóriát tartalmaznak, önmagában azonban nem komplett fehérje forrás, így inkább kiegészítésre alkalmas)

Fontos! A kollagén mellett nagyon fontos a C-vitamin fogyasztása, így segítve a prokollagén létrejöttét, mely a kollagén előnyaga. 

Látható tehát, hogy a nagyon sok szervünknek hasznos anyag lehet, természetesen, mint minden étrend-kiegészítőnél itt is fontos megemlíteni, hogy önmagában nem csodaszer! Viszont egy tudatos táplálkozás mellett fontos és prémium eleme lehet életfolyamataink pozitív támogatásában.

Ha áruházunkban keresgélsz kollagén tartalmú termékek után ajánlani tudjuk az Anybody Collagen Powder Pro-t.

Ha nem kedveled a hal/sertés ízű por formájú kollagén porokat, ezt neked találták ki gyümölcsös íze miatt.

Ha pedig a kapszulákat kedveled amivel már a C vitamint is szeretnéd bevinni a Fittprotein Collagen C+Q10-ben valamint a Anybody Collagen Pro-ban egyben megtalálsz minden hasznos anyagot.