Szűrés

TOP termékek

Szavazás

Milyen termékekből szeretne többet látni?

20.000 Ft vásárlás felett a kiszállítás (Foxpost) díjtalan! Regisztrált vásárlóinknak a vásárlásaik után levásárolható hűségpontok kerülnek jóváírásra!

KÉSZLETRŐL AKÁR MÁSNAPRA OTTHONÁBAN!

RENDELHETŐ TERMÉKEINK 1 héten belül kerülnek kiszállításra!

Menta Blog

Tavaszi méregtelenítés

Mentapiac
Mentapiac
2021.05.30 00:00
Tavaszi méregtelenítés

Itt a tavasz! A jó idő közeledtével előkerülő lengébb ruhadarabok viselése nagyon sok embert hirtelen-akár az egészségre nem jótékony hatású- gyorstalpaló fogyókúrára sarkall. Megvonjuk magunktól a finom falatokat és „méregtelenítés” címén hirtelen akarunk drasztikus salaktalanításba kezdeni.

Számos szakértői cikk szól arról, hogy valóban hatásos-e ilyen mértékben gyötörni testünket. A szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy az egészséges emberi szervezet nem igényel semmilyen nagymértékű méregtelenítő kúrát, sőt a nem megfelelően elvégzett kúra akár életveszélyes is lehet.


 

Akkor mégis mire figyeljünk ha nem akarunk drasztikus hatást kelteni testünkben?

A vastagbélben található hasznos bélbaktériumok számos károsodásnak vannak kitéve, ezért ezen baktériumok védelmével sokat tehetünk emésztőrendszerünk egészségéért.

A kiegyensúlyozott étrend, bőséges folyadékbevitel viszont annál fontosabb.  Azon túl, hogy be lehet iktatni gyomorkímélő diétás időszakot, mely az alkohol, zsíros, fűszeres ételek kerülését is magában foglalja, létfontosságú a bélrendszer tisztán tartása. Ehhez megfelelő mennyiségű rostra és bélflóránk kiegyensúlyozott működésére van szükség. Ha odabent minden rendben van az tükröződni fog a testünk külső részein is, így pl szebb lesz a bőrünk, a hajunk.

A bélflóra egyensúlyának felborulása  nagyon sok betegségre visszavezethető, a rossz baktériumok elszaporodása puffadást,gázképződést, székrekedést okozhat a szervezetben. Felszívódási zavarok alakulhatnak ki, amely továbbgyűrűződik sikertelen fogyókúrába, vagy pont az ellenkezője hasmenés alakulhat ki.

A vastagbélben található hasznos bélbaktériumok számos károsodásnak vannak kitéve, ezért ezen baktériumok védelmével sokat tehetünk emésztőrendszerünk egészségéért. Ennek egyik legjobb módja a pre és probiotikumok pótlása. Az ezekben lévő élő jótékony mikroorganizmusok a testünkben is megtalálhatóak, azonban a modern életünk során, az egészségtelen életmód, és nem utolsó sorban mozgásszegény-stresszes életmód következményeként károsodnak.

A probiotikumok gyermek és felnőttkorban is szedhetőek biztonsággal akár felborult bélflóra esetén kezelésként, akár megelőzésként. Mindamellett, hogy jótékony baktériumokban gazdag étrendet követünk , amely lássuk be napi szinten nem könnyű, erősíthetjük beleink egészségét probiotikum készítményekkel, melyek már többféle változatban elérhetőek a piacon.

Amennyiben kedved támad böngészhetsz a mentapiac.hu webshopban is, ahol remek készítmények közül választhatsz.