Szűrés

TOP termékek

Szavazás

Milyen termékekből szeretne többet látni?

20.000 Ft vásárlás felett a kiszállítás (Foxpost) díjtalan! Regisztrált vásárlóinknak a vásárlásaik után levásárolható hűségpontok kerülnek jóváírásra!

KÉSZLETRŐL AKÁR MÁSNAPRA OTTHONÁBAN!

RENDELHETŐ TERMÉKEINK 1 héten belül kerülnek kiszállításra!

Menta Blog

Hurrá nyaralunk! Barnulj okosan!

2021.07.30 13:21
Hurrá nyaralunk! Barnulj okosan!

Előző cikkünk folytatásaként kiemelnénk, hogy a D vitamin (más néven D-hormon) természetes módon történő bejuttatása szervezetünkbe létfontosságú. Táplálék útján csak kis mennyiségben vihető be, napfény hatására viszont a bőrben képes termelődni.

Miért kell fényvédő?

Sokan nem figyelnek rá, de a felnőttkori bőröregedés korai jelei (pl. ráncok, pigmentfoltok), melanómás bőrelváltozások nagy része a gyermek -és kamaszkorban történt sorozatos leégés következménye (akár megduplázhatja a felnőttkori melanoma kialakulásának kockázatát), hiszen a bőr „nem felejti el” az okozott károkat. Tévhit, hogy rövid ideig tartó  napon tartózkodás vagy tavaszi, őszi napsugarak nem okozhatnak bőrkárosodást, ezért a fényvédelem nem csak nyaralás alatt fontos.

De akkor hogyan jussunk megfelelő mennyiségű D vitaminhoz?

Vannak alapszabályok amelyek a napvédők használata mellett is szükséges betartani, ahhoz, hogy a bőrkárosodást elkerüljük:

  • az UV sugárzás minden évszakban veszélyes lehet, mindig figyeljünk a fényvédelemre (használjunk pl fényvédős arckrémet egész évben)
  • a fényvédő nem arra való, hogy többet lehessen vele napozni, hanem növeli a védelmet az elkerülhetetlen károsító hatás ellen
  • úszás előtt is használjunk fényvédőt, mert a vízben az UV sugarak akár méterekig is elérhetnek
  • sötét bőrűeknek is szüksége van védelemre, mert ugyanúgy leéghet, mint egy világos bőrű
  • a vízálló készítményeket is érdemes újrakenni, mert az izzadság hatására veszíthetnek hatékonyságukból
  • a legmagasabb faktorszámú (pl.SPF50) fényvédő mellett se feküdjünk ki a napra a déli/kora délutáni órákban, mert a tűző napon használatuk mellett is bőrkárosodást alakulhat ki(az SPF szám ugyanis azt jelzi, hogy mennyi időt tölthetünk a napon a leégés veszélye nélkül, ezért célszerű hosszabb napozásnál a magasabb faktorszámot választani) 

A fényvédő választása nem egyszerű, a boltokban sorakozó készítmények összetevőit érdemes elolvasni.

Hogyan válassz? Segítünk!

Ha kémiai fényvédőt használsz tudnod kell, hogy elnyelik az UV sugarakat, mely a véráramba is juthat, egy részük az UV sugarak hatására lebomlik.

A fizikai fényvédők a bőrünkről verik vissza a sugarakat, nem szívódnak be a bőrbe, UVB és UVA sugarak ellen is védelmet nyújtanak, ezért gyermekeknek kifejezetten ezek ajánlottak.

A nálunk megtalálható Coconutoil napkrémek növényi alapanyagai szigorú előírásoknak felelnek meg, bőrtápláló, barnulást segítő, bőrfeszesítő, bőrnyugtató anyagokat tartalmaznak.

Egy kis ízelítő kínálatunkból:

Bio Családi Napkrém: természetes fényvédő az organikus összetevőket tartalmazó 100% bio napkrém fizikai fényvédőréteget képez mellékhatások és károsanyagok nélkül, természetes antibakteriális-, fertőtlenítő- és gombaölő 

Bio Gyermek Napkrém: fizikai fényvédelmet nyújt, biztonságos barnulás és természetes napvédelem a gyermek részére, érzékeny bőrre is, csecsemőkortól használható és a finom illatú levendulaolaj pedig a szúnyogokat is távol tartja. 

Bio Levendulás Testvaj : méhviasz természetesen szűri meg a káros UV sugarakat, ekcémás bőrre is ajánlott

Cabana Sun Száraz Napolaj Spray: Kókusz olaj és Kókusz víz eszenciákat tartalmaz. Ezen kívül vízlepergető, víztaszító hatású és E Vitaminban gazdag, leteszteltük: nem hagy olajos érzetet/foltot a bőrön! Imádjuk ezeket a termékeket:)

Ha a többire is kiváncsi vagy nézelődj: https://mentapiac.hu/napvedelem